WAT IS BEACHWATERPOLO?

Beachwaterpolo wordt gespeeld met twee teams van drie spelers en een keeper. Het veld is 15x10 meter en er wordt gespeeld in twee helften van tien minuten. Ieder team heeft maximaal drie wissels en enkele regels zijn aangepast om mooie acties te belonen en spectaculaire goals mogelijk te maken. Zo wordt het spel na iedere score direct door de keeper vanaf de eigen twee meter hervat en zal de scheidsrechter belemmerende acties binnen de vijf meter direct bestraffen met een uitsluiting. Een uitsluiting overigens, waarbij het volstaat om de hoek van je eigen speelhelft aan te tikken om direct te mogen terugkeren.

Afgelopen zomer heeft de KNZB voor het eerst een Promo Event in de singel van Utrecht georganiseerd. Dit was direct een groot succes en smaakte naar meer. Vandaar dat de KNZB momenteel druk bezig is met het faciliteren van meerdere Elite Events in de zomer van 2019. Hierbij zullen eredivisieclubs tegen elkaar strijden voor de titel op mooie en unieke locaties in Nederland.

Daarnaast is er ook een mogelijkheid om als vereniging of als evenementenorganisatie een Beachwaterpolo Demo Event te organiseren komende zomer. Denk hierbij niet alleen aan het huren van een veld, maar ook aan de nodige entertainment en aankleding die door de KNZB wordt verzorgd. Een mooie kans om Beachwaterpolo te promoten in jouw omgeving. 

© 2019 KNZB 

  • Instagram